UMPS Radionica: PRava PRomocija PReduzetnika PRedstavlja…

Prva sreda u aprilu prošla je u znaku PRičanja. Na UMPS radionici, ugostili smo Danila Grbovića koji nam je govorio o promociji, marketingu i važnosti digitalnih komunikacija.

Danilo trenutno radi kao menadžer za digitalne komunikacije na nacionalnoj platformi Srbija Stvara, koja se bavi promocijom kreativnih industrija i srpskog stvaralašta. Uključen je u stvaranje i poboljšanje startup ekosistema, razvoj i mentorstvo mladih preduzetnika.

Kao neko ko je po profesiji novinar, a sada ozbiljan PR – ovac, Danilo nam je svojim primerom razbio predrasudu da su ova dva zanimanja u večito lošim odnosima. Ističe da se mora stvoriti neraskidiva veza između njih i deli sa nama par saveta kako to možemo postići.

Naš član i prolećni predavač kaže da želi da Srbija stvara inspiraciju. Na tu temu, aprilsku radionicu obeležile su tri ključne reči – kreativnost, inovativnost, jedinstvenost. Danilo je pokušao na nas da prenese svoj entuzijazam i dočara nam da je u PR – u i komunikacijama inovativnost jedna od najvrednijih stvari.

Kreativnoj strani PR prethodi, ne tako zanimljiva, ali izuzetno važna faza – istraživanje. Uverio nas je da moramo da znamo sa kim i o čemu komuniciramo, koje PR alate koristimo, da li je neko pre nas već komunicirao, šta je potrebno da znamo o javnostima sa kojom komuniciramo i koliko je bitno stalno osluškivati šta naša publika želi.

Sa ove radionice poneli smo brojne trikove i naučili:

  • kako da ljudi znaju ko smo i čime se bavimo
  • kako da mediji prenose o nama
  • kako da dođemo do kontakta sa stručnjacima
  • kako da raise – ujemo dodatne finansije

Danilo je predavanje završio porukom da svaki razgovor i svako predstavljanje našeg startapa ili proizvoda predstavlja javni nastup. Time nam je, za kraj, poručuio da budemo pažljivi,  mudri i da “…outside of the box”.

Zahvaljujemo se Danilu na dinamičnom i PRoduktivnom predavanju, izdvojenom vremenu i nestrpljivo iščekujemo još bolje rezultate.