Put mladog preduzetnika

Iako mladi, motivisani, vredni i voljni da stvaraju i napreduju, mladi nemaju dovoljno iskustva, kontakata ni kapitala da započnu i razvijaju svoje poslovanje. U cilju da razumemo koje su to specifične potrebe mladih preduzetnika i kako se one razlikuju od ostalih preduzetnika – Udruženje mladih privrednika Srbije je prihvatilo poziv Privrednog foruma mladih da zajedno sa njima istražimo ovu temu.

Kako bismo saznali više o izazovima svih mladih preduzetnika u Srbiji, Privredni forum mladih i UMPS organizovali su niz okruglih stolova u 11 gradova u Srbiji. Kroz razgovor sa mladim preduzetnicima, organizacijama podrške i predstavnicima lokalnih komora, želeli smo da saznamo više o omladinskom preduzetništvu u različitim krajevima Srbije i na osnovu njihovih zapažanja o prilikama za mlade i zaključaka iz razgovora kreiramo dokument koji će služiti kao osnova za kreiranje javnih politika i zagovaranje iz oblasti omladinskog preduzetništva.

Okrugli stolovi održani su putem Zoom platforme sa učesnicima iz Aranđelovca, Prijepolja, Zaječara, Sombora, Čačka, Kruševca, Užica, Novog Pazara i Kuršumlije, Vladičinog Hana, Kikinde, Subotice i Beograda.

Svi uvidi našli su se u završnom dokumentu “Predlog definicije termina mladi preduzetnik” koji je na kraju i predstavljen nadležnim organima.