Upoznajte novog UMPS predsednika – Nikolu Vukovića!

Ovog meseca otvorili smo novo poglavlje u našem Udruženju. Osvrnuli smo se na prethodne godine, i sa divljenjem ustanovili koliko smo postigli. Kao sastavni deo svake zdrave sredine i ovde je došlo vreme za promene. Dosadašnji Upravni odbor, na čelu sa jednim od osnivača Udruženja Ilijom Dragišić, predao je štafetu novim, takođe mladim i energičnim ljudima. Prvim zasedanjem novog Upravnog odbora odabran je čovek koji će voditi ovo Udruženje naredne 2 godine!

Mladi preduzetnik, marketing stručnjak i edukator, koji je imao priliku da se oproba u različitim industrijama, ali se najviše pronašao u marketingu, te je danas jedan od partnera u marketing agenciji Evoke i edukativnom centru Učiteljica. Da, to je Nikola Vuković!

Nikoli od sveg srca želimo dobrodošlicu na ovu važnu poziciju lidera, i nemamo ni trenutak sumnje da neće biti na visini zadatka. Sa nestrpljenjem isčekujemo da vidimo u kom smeru će se Udruženje razvijati tokom njegovog mandata.

Kako da upoznamo novog predsednika a da ne zavirimo jednim delom u njegove misli? U narednim redovima ćemo pustiti da vam se sam Nikola predstavi.

“Sa puno pozitivne energije, direktno, iz prvog lica, pišem svima vama koji prate i podržavaju Udruženje mladih privrednika Srbije. Želim da vas pozdravim i da se ukratko predstavim.

Ja sam Nikola Vuković, mladi preduzetnik, kreativac, marketar, edukator, suprug i prijatelj. Više od 10 godina privređujem u našoj zemlji. Imao sam priliku da se oprobam u različitim industrijama – ugostiteljstvo, organizacija događaja, turizam, a finalno pronašao ono što me je na tom putu pratilo sve vreme, što je moj poziv, zanimanje – marketing. Danas, ja sam partner u marketing agenciji Evoke, edukativnom centru Učiteljica, a od nedavno sam dobio čast da budem predsednik Upravnog odbora Udruženja mladih privrednika Srbije. Tu čast, odgovornost i propratnu titulu preneo mi je sjajni Ilija Dragišić, jedan od osnivača Udruženja.

Smatram da predsednik nije nužno najpametnija osoba u prostoriji, niti ona najuspešnija. Predsednik je plejmeker, kapiten u timskom sportu, osoba koja sluša, razume, postavlja pitanja u pravo vreme na pravi način i ume da kreira energiju i atmosferu pogodnu za rast i razvoj. Koristeći svoj kredibilitet koji sam gradio i koji još uvek gradim, prirodnu empatičnost i komunikacione sposobnosti, želim da iskoristim iste kako bih pomogao Udruženju mladih privrednika Srbije.

U zemlji u kojoj mnogi pokušavaju da se bave širom slikom i bore protiv vetrenjača, gde mnogi ulaze u projekte bez jasnog cilja i agende, želim da u Udruženju mladih privrednika Srbije postupamo potpuno suprotno. U naredne dve godine želim da u fokus stavimo one kojima je to najpotrebnije – naše sadašnje i buduće članove. Želim da personalizujemo odnos, da se upoznamo, da se umrežimo, učimo, da zajedno stvaramo nove poslovne, ali i privatne prilike.

Naša uspešna mreža biće uspešna onoliko koliko je uspešan svaki pojedinac koju istu čini. Za dve godine od danas, po isteku mandata novoizabranog Upravnog odbora, voleo bih da možemo reći da smo zajednički uradili sve što je u našoj moći, pa i 20% više. Našu uspešnu mrežu vidim sa više članova, još kvalitetnijim programom rada i sa jasno definisanim ciljevima i akcionim koracima.

Želim. Šta ti želiš?” – Nikola Vuković