Održana Design Thinking radionica u Kragujevcu

Udruženje mladih privrednika Srbije je 22. februara organizovalo prvu svoju aktivnost van teritorije glavnog grada, a u okviru svog projekta “Decentralizacija”. Ideju i želju da pomognemo razvoj privrednika širom Srbije, konačno smo pretvorili u delo održavanjem UMPS radionice u Kragujevcu. Radionica je organizovana uz podršku coworking prostora KG CODE, koji nam je za potrebe radionice ustupio svoje prostorije, kao i Aleksandre Vuković, kreativnog stratega i direktorke agencije Nura, koja se još jednom odazvala našem pozivu da svoja znanja prenese mladim privrednicima.

Kragujevčani su na radionici imali priliku da se bliže upoznaju sa Design thinking metodologijom i uvere se zašto je baš ona trenutno jedna od najkorišćenijih u kompanijama i organizacijama širom sveta. Stavljanjem korisnika i njegovih potreba u prvi plan i podsticanje kreativnosti zaposlenih u svim sektorima, ovaj metod doneo je neverovatno rezultate za mnoge poznate svetske kompanije, od MC Donald’s-a do Airbnb-a. Design thinking metodologija bazira se na stalnom testiranju mogućih rešenja, kako bi se na kraju došlo do onog koje će dovesti do željenih rezultata.

Nakon teorijskog dela radionice, učesnici su kroz interaktivan rad u paru imali priliku da vide koliko je razgovor sa drugom stranom važan za stvaranje savršenog proizvoda. Kroz kreativnu aktivaciju učesnici su u opuštenoj atmosferi, postali korak bliži tome da “razmišljaju kao dizajneri”.

Bilo nam je zadovoljstvo da se po završetku radionice upoznamo sa mladim privrednicima iz Kragujevca. Iskoristili smo priliku da sa njima razgovaramo o izazovima sa kojima se susreću u svom poslovanju i prodiskutujemo o planovima za aktivnosti UMPS u narednom periodu, što će služiti kao osnova za uspostavljanje naših redovnih aktivnosti u ovom gradu u narednom periodu .