Timski startap projekat

Po prvi put do sada u Srbiji, studenti master programa “Napredne informacione tehnologije u digitalnoj transformaciji” koji zajednički realizuju Fakultet organizacionih nauka i Elektortehnički fakultet u Beogradu, dobili su priliku da se u sklopu obaveznog predmeta na studijama upoznaju sa startup svetom, zajedno sa kolegama rade na razvoju ideje i za to osvoje ESP poene!

U proleće 2021. godine, u ulozi partnera radili smo na razvoju kursa “Timski startap projekat” koji je studentima dao bliži uvid u to kako izgleda razvoj jednog tehnološkog startapa, kako izgleda put od ideje do realizacije i koje sve korake je neophodno preduzeti da bi jedan startаp ugledao svetlost dana.

Studenti su kroz 8 modula, zajedno sa mentorima koji su i stekli iskustvo pokretanja startapa, radili na pripremi prototipa svog rešenja a završni ispit održan je u formi pitching događaja! Svoju ideju prezentovali su i branili pred žirijem u kome su se našli i predstavnici nekih investicionih fondova kao i domaći startap osnivači.

Po završetku kursa, studenti su svoje impresije mogli da izraze u ovkiru kratke ankete. Generalni utisak koji je većina učesnika stekla jeste da je ovaj program drugačiji od drugih stvari sa kojima su se susreli na fakultetu i ovakav kurs smatraju potrebnim jer simulira rad na realnim projektima u privredi, a princip bi se mogao primeniti i na neke druge predmete koji su praktično orijentisani.

Icon material-format-quote@2x
Icon material-format-quote2@2x

“Kako je ovo prvi projekat ovog tipa na kojem sam učestvovao, mogu reći samo da sam imao jako prijatno iskustvo i stekao dosta korisnih veština koje ću nadam se i primeniti u budućnosti. Predavači su bili prilično interesantni i jako mi se dopalo što je sve bilo snimano pa sam mogao i kasnije da ponovo pogledam nešto što sam zaboravio ili propustio.”

“Drago mi je da sam učestvovala u programu, puno sam naučila i mislim da je bilo jako korisno.”

“Program je odlično zamišljen! Biće još bolji kad se ne bude održavao online “

“Sjajno iskustvo, sve pohvale!”