UMPS webinar: Finansiranje razvoja biznisa – kako do adekvatne podrške banke?

Ovog meseca nastavljamo sa redovnim UMPS aktivnostima, nakon kraće pauze tokom koje smo svoje vreme posvetili kreiranju trenutno jedinog sveobuhvatnog programa o elektronskom poslovanju – SurfShop.

Kažu da su prve godine za male biznise najkritičnije, a da je finansiranje razvoja jedan od najvećih izazova sa kojim se preduzetnici susreću. Poseban izazov predstavlja bankarsko finansiranje, jer ih banke posmatraju kao rizične subjekte, te im nude kredite po veoma nepovoljnim uslovima.

Interesovalo nas je zbog čega je takva praksa i kako da mali biznisi dođu do adekvatne podrške za razvoj?

Zato smo u goste pozvali partnere iz kompanije Erste bank, koji će se potruditi da svim preduzetnicima objasne na koji način je moguće doći do finansija.

Predavanje na ovu temu organizujemo online 29. septembra u 18:00h putem platforme BAD meet i biće podeljeno u nekoliko celina koje će pokriti ključna pitanja poput:

  • Kako da biznis bude na radaru banke?
  • Koji su ključni segmenti analize kreditnih zahteva kod početnika u poslovanju, a koji kod “redovnih biznisa” koji posluju preko 2 godine?
  • Zašto je banka važan partner za razvoj svakog biznisa i kako se to partnerstvo gradi? Šta u praksi znači “pametno” finansijsko planiranje?

Ko su naši predavači?

Sreten Vranić je šef odeljenja za socijalno bankarstvo Erste Banke. Specijalizovan je za rad sa startup kompanijama i socijalnim preduzećima. Osim osnovnog posla, angažovan je kao mentor na više preduzetničkih programa. Tokom poslovne karijere vodio je i dva sopstvena biznisa. Poseduje više godina internacionalnog iskustva u različitim delatnostima (finansije, prodaja, marketing i IT) . Veruje da Srbija ima izvanredan preduzetnički potencijal i da menjanjem sebe menjamo svet oko nas.

Vladimir Jovanović je ekspert za razvoj socijalnog bankarstva. Ima 15 godina radnog iskustva u privredi, radu za međunarodne donatorske institucije i bankarskom sektoru, a paralelno sa tim je imao i sopstvene preduzetničke poduhvate (uspešne i neuspešne). Specijalizovan je za podršku početnicima u poslovanju i socijalnim preduzećima, učestvovao u više mentorskih programa, a najviše voli da radi sa proizvodnim preduzećima, socijalnim preduzećima i malim poljoprivrednim gazdinstvima. Njegova glavna poruka svim mladim preduzetnicima je: Ako postoji volja, postoji i način!

Predavanje je potpuno besplatno i otvoreno je za sve one koje interesuje ova tema i koji su u potrazi za finansijama.

Prijave su otvorene do 28. septembra ili dok se sva mesta ne popune.

Iskoristi priliku da iz prve ruke saznaš sve o temi koja muči mnoge na početku poslovanja, ali i one sa više godina iskustva.

DATUM I VREME: 29. septembar u 18:00h!