Praznično okupljanje članova UMPS-a. Gost networkinga bio je Nikola Obradović, serijski IT preduzetnik.

“Being a human is too complicated, time to be a unicorn”

Znate kako vas nekad razgovor toliko opije da zaboravite i da pogledate na sat? Tako je i nama u društvu serijskog IT preduzetnika, Nikole Obradovića, koji je do sada pokrenuo više od trideset startapa, dva sata proletelo kao tren. Još jednom smo bili u prilici da okupimo preko dvadeset mladih privrednika i uživamo u razmeni iskustava među njima.

Kako nas je godina za nama naučila, ako želite da se izborite za svoje mesto na tržištu i nižete poslovne uspehe, neophodno je da stalno preispitujete, usklađujete i menjate svoje poslovne planove.

Sa Nikolom smo razgovarali o tome kako se uvek prilagođavati promenama i važnim lekcijama koje izvlačimo iz sopstvenih neuspeha. Kao iskusni preduzetnik koji paralelno vodi više projekata pokazao nam je na praktičnom primeru kako on upravlja svojim timovima, kao i kako izgraditi tim “superheroja” koji će zajedno sa vama graditi vašu viziju.

“Kad neko u basketu ne dodaje loptu čoveku koji je sam ispod koša, verovatno će sličan pristup imati i u poslu!”

Naši članovi su imali priliku da vide i neke od metoda koje Nikola koristi kako bi svoje poslovanje učinio što produktivnijim i efikasnijim, ali i da čuju njegova iskustva koja su ga učinila uspešnim preduzetnikom kakav je danas. Naravno, gde su desetine uspešnih startapa, tu je i poneki neuspeh. Otvoreno razgovarati o neuspesima i greškama koje smo napravili omogućava drugima da nauče iz naših grešaka i da ih ne ponove. Ko zna, možda baš neko od naših članova kreira prvi srpski unicorn?

Međusobna razmena iskustava upravo je ono što mlade preduzetnike vodi ka uspehu i daje im energiju da ostvaruju svoje snove. UMPS networking ima za cilj da mlade poveže i da im priliku da, učeći iz tuđih grešaka, izbegnu sopstvene i izrastu u novu generaciju uspešnih poslovnih ljudi.

Naši članovi, kao i mi, sa nestrpljenjem iščekuju sledeći networking. Da li ćeš nam se i ti pridružiti?