Osvoji svoju firmu

U cilju da mladima u Srbiji približimo preduzetništvo kao mogući izbor karijere i pomogne im da pokrenu sopstveni biznis, odlučili smo da u 2020. godini nastavimo predstavljanjem potpuno novog projekta pod nazivom “Osvoji svoju firmu”. Projekat je bio namenjen svim mladim ljudima koji žele da svoje ideje sprovedu u delo i upuste se u preduzetničke vode. Na ovaj način želimo da podržimo inovativne mlade ljude i pokažemo im da vođenje firme odavno nije rezervisano samo za iskusne, već da sa dobrom idejom i posvećenim radom i oni mogu započeti svoj lični preduzetnički poduhvat.

Učesnike su kroz 5 nedelja programa vodili ugledni predstavnici srpske privrede, koji su ih stručno i kroz deljenje sopstvenih iskustava vodili na putu ka realizaciji ideje. Nakon završetka edukacije, timovi su se pripremali za veliko finale projekta kada je izabran pobednički tim takmičenja koji je dobio priliku da “osvoji svoju firmu”.

Kako edukacija predstavlja značajan deo dosadašnjeg rada Udruženja, uključivanje u projekat “Osvoji svoju firmu” učesnicima je pružilo prvenstveno znanja i veštine koja se ne mogu steći kroz formalni sistem obrazovanja, a potrebna su im prilikom pokretanja i vođenja biznisa. Edukativni deo programa obuhvatao je deset radionica koje imaju za cilj da približe učesnicima glavne izazove preduzetništva i pomognu im da se pripreme za izazove i zadovoljstva koje preduzetništvo nosi sa sobom.

Odlukom žirija, sačinjenog od predavača koji su bili deo ovog projekta, tim “Beeqos” proglašen je za ekipu koja je “osvojila svoju firmu”. Članovi tima, Ivan Petrović i Ivica Stanimirović, uskoro će obradovati sve ljubitelje pčelarstva u Srbiji i regionu, aplikacijom koja će pomoći pčelarima da lakše vode evidenciju i prate stanje u košnicama.

Projekat je podržan od strane Sekretarijata za privredu grada Beograda, kao i prijatelja projekta – consulting agencije Capernaum d.o.o, coworking prostora Impact Hub Belgrade, marketinške agencije Infinite media Group, brending agencije DIMIS, turističke agencije RTW, kreativne agencije Nura, i drugih.