UMPS Druženje sa liderom – Manoj Papa

Koliko često imaš priliku da razgovaraš sa velikim liderima i mentorima, koji zahvaljujući svojim ciljevima, strašću i ogromnim radom, predstavljaju jedne od najuspešnijih ljudi u oblasti svog poslovanja?

Mi smo u okviru UMPS Druženja sa liderom ovog meseca ugostili baš jednog takvog stručnjaka. Manož Papa je poslovni ekspert sa dugogodišnjim liderskim iskustvom u poslovanju sa snažnim preduzećima.

Priču smo otvorili razgovarajući o njegovim počecima i svim pozicijama koje je prošao, da bi uz dosta ideja, veština i iskustava stigao na mesto izvršnog direktora Air Seychelles.

Kao neko ko je uspeo malu kompaniju da podigne na viši nivo, naglasio nam je da je jako bitno imati jasnu sliku o svom biznisu i pravcu u kom će se kretati. Uvek postavljati sebi pitanja – Kakav problem rešavam i za koga to radim?

Takođe, razgovarali smo o startup kompanijama i tome kako nije dovoljno imati samo ideju ako želiš da radiš sa uspešnim liderima u industriji. Potrebno je da pored ideje, imaš razvijene i ostale biznis procese.

Kako je rekao, lideri se suočavaju sa novim prilikama na dnevnom nivou, zato jasno definišite svoj biznis i pokušajte da razumete probleme sa kojima se suočavate.

Iako ima višegodišnje iskustvo i danas radi kao mentor sa mladim ljudima, Manož nas podstiče da nikada ne stanemo sa učenjem i radom na sebi, da uvek razmišljamo o svom sledećem koraku.

Na samom kraju druženja, dobili smo savet da u slučaju neuspeha ne vršimo pritisak na sebe, nego da istražimo deo poslovanja koji nas nije doveo do uspeha i vratimo se na svoj put!

Zahvaljujemo se Manožu na zanimljivom razgovoru i sa nestrpljenjem očekujemo sledeće druženje! 🙂