Tri preporuke za čitanje osnivača KupujemProdajem

“Čitanje biografija uspešnih ljudi može da pomogne ličnom razvoju mnogo više nego stručna literatura. Preduzetnik treba da čuje savete i iskustva drugih.”

Prošle nedelje uživali smo u Druženju sa liderom i imali priliku da čujemo sjajne savete od našeg gosta Bojana Lekovića, osnivača sajta KupujemProdajem. Bojan je ljubitelj autobiografija, a tokom razgovora učesnicima je preporučio i 3 knjige za koje smatra da mogu biti od izuzetne koristi u karijeri.

1. Iacocca: An Autobiography

Autobiografija jedne od najpoznatijih ličnosti automobilske industrije Lija Ijakoke. Govori o pričama iz detinjstva, tome kako je došao u Ford i Krajsler i kako je razvijao neke od uspešnijih marketinških kampanji. U biografiji koju je Li napisao sa Vilijamom Novakom, on ističe i devet osobina koje mora imati svaki preduzetnik: znatiželju, kreativnost, komunikaciju, karakter, hrabrost, uverenje, harizmu, kompetentnost i zdrav razum.

2. Steve Jobs by Walter Isaacson

Biografija Stiva Džobsa, autora Voltera Ajzaksona u kojoj kroz desetine intervjua sa Stivom Džobsom, njegovim prijateljima, kolegama i konkurentima prikazuje buran život važne ličnosti i jednog od pokretača digitalne privrede koji je svoj rad posvetio tehnologiji i kreiranju svetski poznatog brenda kakav je Apple.

3. Jack: Straight from the Gut

Autobiografija Džeka Velča – najuspešnijeg direktora General Electric-a i jednog od najboljih menadžera svih vremena, napisana je sa ciljem da inspiriše i pokrene buduće poslodavce, da im da jasne smernice i pomogne onima koji žele da postanu deo kompanije, kako velike, tako i sopstvene male koja teži globalnom uspehu.

Da li i ti imaš omiljenu literaturu koju želiš da podeliš sa nama?