Šta smo naučili o Project Menagement-u od Miloša Erića na UMPS radionici?

Mart u UMPS-u smo otvorili edukativnom i interaktivnom radionicom na kojoj smo imali priliku da učimo od Miloša Erića i sa njim razgovaramo na temu kako upravljati projektima, uspešno voditi i organizovati remote timove.

Pored toga što je osnivač dva startapa, preduzetnik i konsultant, Miloš radi kao Head of Project Management za kompaniju DigitalSilk, američku internacionalnu kompaniju.

Kao neko ko svakodnevno radi sa remote internacionalnim timovima na više projekata, Miloš nam je ovog utorka predočio kako izgleda običan dan jednog PM – a.  Zatim nam je postavio pitanje: Da li “radimo od kuće” ili “živimo na poslu” ? Ovim  pitanjem istakao je važnost formiranja granica, jasno definisanog radnog vremena i postojanja određene slobode i fleksibilnosti u radu.

Evo nekoliko važnih saveta koje smo poneli nakon radionice:

  • Upoznaj tim čiji si lider
  • Zahvali se kolegi
  • Razgovaraj sa timom o njihovim sledećim koracima u karijeri
  • Ako radiš sa ljudima, veruj tim ljudima

Od Miloša smo imali priliku da čujemo i nešto više o važnosti motivacije i na koji način možemo podstaći tim kroz Zoom sastanke. Nadahnuo nas je da probudimo kreativnost u timu i istakao značaj posvećenosti u online okruženju.

Takođe, naučili smo koliko je značajan reporting sistem i da dobar lider daje feedback, a znate li šta su feedup i feedforward?

  • Feedup – om unapred definišemo šta je potrebno uraditi i šta kao lideri očekujemo od članova tima.
  • Pod izrazom feedforward naglašavamo vrednost narednih koraka.

Sva tri segmenta: feedup, feedback i feedforward predstavljaju osnovu za uspešnu realizaciju projekta.

Zahvaljujemo se Milošu na pokretačkom i inspirativnom predavanju, izdvojenom vremenu i radujemo se novim, boljim rezultatima nakon ove radionice!