Šta nam je donela 2021. godina?

Mislili ste da su objave o rekapitulaciji godine gotove? Mi smo uvek tu da vas ipak malo iznenadimo!

Volimo da kažemo da smo ovu 2021. godinu zaista ispratili u velikom stilu – sa preko sedamdeset mladih privrednika okupljenih oko naše zajednice, više od trideset organizovanih aktivnosti u toku godine i naravno, mnoštvom ostvarenih saradnji i novih partnerstava.

A kako drugačjie zatvoriti ovako dobru godinu nego još jednim sjajnim UMPS networkingom i inspirativnim gostom? Da, sigurno ste već i čuli i videli da nam se na novogodišnjem networkingu pridružio Branko Babić, osnivač i direktor Phi Academy. 

Više je teško i nabrojati sve teme koje smo pretresli u dva sata razgovora sa Brankom. Činilo nam se da smo mogli bar još toliko pitanja da mu postavimo i da bismo mogli načeti još beskonačno mnogo tema. Ono što vam sa sigurnošću možemo preneti jeste da je Brankov put onaj pravi preduzetnički. Naravno priča kreće od momka u Novom Sadu koji se u preduzetništvo upušta silom prilika, a vodi sve do upravljanja jednom od 8 najbolje rangiranih internacionalnih kompanija u Austriji. 

Posebno nam je drago što nam se te subote više od pedeset članova pridružilo na ovom neverovatnom druženju i što smo zajedno pozdravili ovu godinu prepunu prilika i izazova. Iz 2021. godine nosimo mnoštvo dobrih uspomena, a za vas izdvajamo tri lekcije koje ćemo poneti u novu godinu.

zdravo okruženje je put do uspeha

Znate li kako se širi UMPS mreža? Ako vam je odgovor bio “brzo” niste mnogo pogrešili.

Ipak, nismo ciljali na to. Najveći broj naših članova bio je siguran da će priključiti Udruženju već posle prve posete nekom od naših događaja. A motiv za učlanjenje koji se najčešće javlja je “zato što želim da budem okružen/a mladim i motivisanim ljudima kakve ovde vidim“.

Tako i sami danas vidimo da je najveća vrednost UMPS pruža novim članovima zapravo zdravo okruženje koje svi oni zajedno čine. Energija koju svaki član unosi u našu zajednicu je ključni sastojak ove zajednice. Naši članovi su istovremeno naša najbolja preporuka, najbolji marketing i najbolji brand ambasadori.

Sve ovo može i online

Istina, i nama je prvi put ideja online networkinga pomalo zazvučala kao igranje odbojke putem Zoom-a. Upravo tako, potpuno besmisleno i dosadno. Pa ipak, veliki broj naših sadašnjih članova učestvovao je i na tim događajima i priključio nam se upravo u tom periodu.

Situacija u kojoj smo se našli pre skoro dve godine primorala sve nas je da budemo kreativni u načinima prilagođavanja. Sa druge strane, otvorila nam je i neka nova vrata.

Tako danas članovi Udruženja danas dolaze iz deset različitih mesta u Srbiji (posle Beograda, moramo napomenuti da nam je uporište najjače u Šumadiji). I ne možemo reći da ova druženja uživo nisu lepša, ali da – može i online!

složan tim uvek stvara dobre rezultate

Cliché, ali istina! Svi smo već stotinu puta da uigran tim igra presudnu ulogu na putu do uspeha jedne organizacije. 

Ne postoji nikakva tajna formula po kojoj ovaj tim funkcioniše. Krajnje je jednostavno – svakodnevno dajemo svoj maksimum da stvorimo bolje okruženje za mlade preduzetnike. Nadamo se da se to i vidi!

Kao i naši članovi, i mi smo raspoređeni na više lokacija, tako da je naša linija Subotica-Beograd-Kragujevac. Ko zna, možda uskoro dodamo još neku stanicu?

Dok se pripremamo za naredni veliki cilj, nestrpljivi smo da čujemo i koje ste vi lekcije poneli u 2022. Godinu?

Možda već sledeći networking može biti prilika da ih sa nama i podelite! 😀