Projekat SurfShop

Kriza izazvana pandemijom Covid-19 stavila je online poslovanje u prvi plan i pokazala nam koliko je sposobnost prilagođavanja promenljivim okolnostima važna za opstanak biznisa. Upravo zato, sa željom da domaća mala i srednja preduzeća podržimo u pokretanju kanala online trgovine, zajedno sa domaćim startapom Shopen, razvili smo Surfshop, sveobuhvatni intenzivni online program podrške za pokretanje kanala online trgovine.

Potpuno besplatno, 100 srpskih kompanija dobilo je priliku da pokrene svoju prvu online prodavnicu ali i ovlada znanjima potrebnim za njeno vođenje. Pored besplatnog postavljanja online prodavnice, učesnici su imali priliku i da pohađaju edukativne online radionice o važnim aspektima internet trgovine, od pravnih obaveza kompanija, preko organizacije logistike, do marketinga i građenja online zajednice oko brenda.

Učesnici su pored 4 meseca besplatnog korišćenja Shopen platforme, dobili i priliku da mesec dana bez nadoknade koriste Glorify app, nominovan za najbolji dizajn alat od strane prestižne platforme Product Hunt, kao i godišnju pretplatu na osnovni program članstva u Udruženju mladih privrednika Srbije.

Projekat je realizovan u saradnji sa kompanijom Mastercard, uz podršku kompanije A1 i brojnih partnera kao što su Impact Hub Belgrade, portal Ekapija, RNIDS, BAD sistems i mnogi drugi.