Održana radionica: “Design Thinking”

Udruženje mladih privrednika Srbije je saradnji sa agencijom Nura, Privrednom komorom Srbije i Smart Office Coworking prostorom, organizovalo dve radionice na temu Design thinking-a i njegovog značaja u kreiranju savremenog biznisa.

Radionicu je vodila Aleksandra Vuković, kreativni direktor ove agencije, koja je imala priliku da znanja iz oblasti design thinking-a stekne na edukativnim programima u Barseloni i Rimu.

Design thinking trenutno jedna je od najpopularnijih metoda u kompanijama širom sveta, koja u centar interesovanja stavlja krajnjeg korisnika proizvoda razmatrajući njegove želje i potrebe. Ovaj empatičan pristup podrazumeva stavljanje u kožu drugog (u ovom slučaju kupca) i pronalaženja rešenja za njegov problem kroz brojne pokušaje i testiranja. Do sada je ovaj pristup dao izvanredne rezultate u mnogim poznatim svetskim kompanijama poput Airbnb-a i Bank of America, upravo zbog toga što je i zaposlenima dao mogućnost da iskažu svoju kreativnost i tako pristupe problemu.

Učesnici radionice su sa Aleksandrom savladali osnove design thinking-a i uvideli da talenat za crtanje nije potreban da bi mogli da “razmišljaju kao dizajneri”. Kroz interaktivan pristup, rad u paru i uključivanje sopstvene mašte naučili su koliko slušanje drugog može pomoći u poslovanju i doneti izvanredne rezultate.