MEET&MATCH u Beogradu

Evropske korporacije intenzivno tragaju za prilikama da razviju postojeća i pristupe novim tržištima kroz strateška partnerstva sa perspektivnim startap kompanijama. SEE region je odavno poznat po značajnoj R&D aktivnosti, ali zaostaje u uspešnoj komercijalizaciji inovacija. Najuspešniji startapovi sa ovih prostora već su globalni partneri velikih korporacija, dok veliki broj dobrih ideja traži priliku da se predstavi i pronađe partnere za dalji rast.

Srpski scale-up startap-i imali su priliku da učestvuju u regionalnom Meet&Match događaju koji je bio organizovan 29. novembra 2018. godine, u Kombank dvorani (bivši Dom sindikata), u sklopu regionalne konferencije Innovation Talk 2018. Projekat je realizovan u saradnji sa ABC accelerator-om i EIT digital-om.

Meet&Match predstavlja jednodnevni događaj u sklopu kojeg je organizovana serija business2business sastanaka predstavnika srpskih inovacionih scale-up startapova i renomiranih evropskih i domaćih korporacija. Cilj događaja je promocija i osnaživanje saradnje između ove dve grupe učesnika inovacionog sistema, kako bi se obema grupama omogućio lakši pristup novim proizvodima, tržištima i uopšte novim metodama razvoja korporativnih inovacija.