Još jedno okupljanje članova UMPS -a! Pogledaj kako je izgledao januarski networking

Novogodišnje praznike iskoristili smo da se odmorimo i spremimo da uhvatimo zalet za 2021. godinu. Prvi u nizu januarskih aktivnosti bio je mesečni networking na kome smo ponovo imali priliku da sa našim članovima razmenjujemo iskustva na različite teme.

Januarski networking otvorili smo izlaganjem gosta Bojana Balaža, direktora prodaje Mokrogorske škole menadžmenta, koji je ovom prilikom predstavio programe koje MŠM nudi i posebne pogodnosti koje kao članovi UMPS mogu ostvariti.

Ovoga puta smo, podstaknuti decembarskom UMPS radionicom, odlučili da sa našim članovima prodiskutujemo o upravljanju timovima i odnosima u timu. Želeli smo da ih priupitamo kako uspostavljaju ciljeve i delegiraju zaduženja, kako prate razvoj svojih zaposlenih i kako koordinišu tim.

Proces pronalaženja ljudi sa kojima možemo deliti viziju i na koje se možemo osloniti nikada nije lak zadatak i svako ga rešava na sopstveni način. Uzimajući u obzir raznovrsnost industrija iz kojih dolaze naši članovi, ova pitanja otvorila su sjajan razgovor kroz koji smo mogli videti koliko se principi biranja zaposlenih razlikuju u zavisnosti od delatnosti firme. Dok se veći sistemi odlučuju na niz dobro pripremljenih intervjua, manji timovi radije se oslanjaju na preporuke prijatelja i poznanika.

Kada je vreme da nekome delegirate zaduženja? Ovo je takođe jedna od tema o kojoj su mišljenja UMPS članova bila dosta podeljena. Dok neki smatraju da je bolje nekada dozvoliti mladima da “udare glavom o zid” i na osnovu toga oceniti kako se oni snalaze u nepoznatim situacijama, drugi su bili stava da je mentorsko vođenje i postepeno osamostaljivanje najbolji način da se zaposleni osposobe za nova zaduženja.

„Znam koliko je energija koju ja nosim uticala na ponašanje članova tima u određenim periodima, ali to su kratkoročna rešenja – mini sprintevi. Ipak, na duže staze ne možete probuditi u nekome ambiciju i motivaciju koju nema.“ – Nikola Vuković.