Industrijski dizajn: predavač Nikola Mitrović

Dobar dizajn je stvar discipline. Počinje nastankom problema i sakupljanjem raspoloživih informacija o njemu. Ako razumeš problem, imaš rešenje. Kombinacijom primenjene umetnosti i nauke poboljšava estetiku i upotrebnu vrednost proizvoda.

Udruženje mladih privrednika Srbije organizovalo je radionicu o industrijskom dizajnu, njegovoj primeni i uticaju na konkurentsku vrednost proizvoda, učesnici su imali prilike da usvoje nova znanja i tehnike rada potrebne prilikom dizajniranja. Upoznali su se sa posledicama koje loš dizajn može da ima po dobar proizvod.

Radionicu je vodio Nikola Mitrović mladi arhitekta, poreklom iz Francuske, koji je nakon studija Arhitektonskog fakulteta u Beogradu odlučio da pokrene jedinstvenu liniju nameštaja koja će svojom jednostavnošću osvojiti globalnu pažnju.

Svoju priču započeo je na platformi Kickstarter uz čiju pomoću je stvorio ono po čemu ga mnogi prepoznaju, brend Charlie Pommier. Investicija od par stotina eura bila je dovoljna za početak, a inovativnost i odličan dizajn da se ova priča proširi po svetu za vrlo kratak period.