Evropsko – kineski privredni i trgovinski forum: Delta reke Jangce

Udruženje mladih privrednika Srbije i CEATEC organizovali su Kinesko-srpski privredni i trgovinski forum, kao deo je serije Kinesko – evropskih privrednih foruma (China – Europe Economic and Trade Forum) koji su održani u pet evropskih država: Nemačkoj, Finskoj, Turskoj, Poljskoj i Srbiji.

Događaj je okupio predstavnike privrednog sektora dve zemlje sa ciljem razvoja međunarodne saradnje i promocije izvoza srpskih kompanija na kinesko tržište. Učesnici konferencije imali su jedinstvenu priliku da se u kontaktu sa visokim predstavnicima državnih institucija, trgovačkih i poslovnih udruženja i velikih kompanija iz NR Kine, upoznaju sa uslovima, potrebama i potencijalima kineskog tržišta. Srpske kompanije, lideri u svojim industrijama, predstavile su svoje proizvode i usluge kineskim partnerima u plenarnom i expo delu programa. U okviru foruma, organizovan je i niz bilateralnih poslovnih susreta, networking događaja i poseta kineske delegacije srpskim kompanijama.

CEATEC (China European Economic and Technical Cooperation Association) je udruženje za kinesko – evropsku ekonomsku i tehničku saradnju koje je osnovano 2000. godine od strane Ministarstva privrede NR Kine. Glavni zadatak udruženja je promocija i istraživanje potencijala saradnje između Kine i Evrope.

Organizacioni partner Foruma u Srbiji je Udruženje mladih privrednika Srbije (UMPS) koje se bavi promocijom preduzetništva i osnaživanja mladih privrednika kroz edukacije, savetovanje, infomisanje i umrežavanje.