Druženje sa liderom: Liderke koje nas inspirišu

Udruženje mladih privrednika Srbije je, u utorak 10. marta, još jednom organizovalo svoje UMPS Druženje sa liderom. Učesnice su sa pristunima podelile priče o svojim karijernim počecima, ali i izazovima i strahovima sa kojima su se susretale na svom putu do uspeha.

Jedna od učesnica panela bila je bila je Žaklina Kušić, osnivač AFA organizacije za osnaživanje žena i Dečije filharmonije, inovatorka i pokretač brojnih projekata i akcija. Pored Žakline, jedna od panelista bila je Mila Litvinjenko, vlasnik kozmetičke kompanije AURA, njen osnivač i aktuelna kreatorka poslovne politike ove kuće, koja je svoj biznis pokrenula pre više od 20 godina. Razgovoru sa Milom i Žaklinom priključile su se i dve mlade liderke na početku svojih karijera, Tijana Stamenković, osnivač i suvlasnik startup-a YoloBook.rs i marketinške agencije Zdra Branding i Katarina Đurković, trenutno zadužena za vođenje odnosa sa klijentima i osmišljavanje kreativnih kampanja u Nura agency, koja je preuzela i ulogu moderatora i pripremila izvanredna pitanja za naše gošće.

Učesnice su sa pristunima podelile priče o svojim karijernim počecima, ali i izazovima i strahovima sa kojima su se susretale na svom putu do uspeha. U neformalnoj atmosferi, imali smo priliku da čujemo koje su to prepreke sa kojima se suočavaju mladi na početku poslovanja i koliko je odricanja potrebno da bi se izgradio kvalitetan i uspešan biznis, koji raste i razvija se na duge staze. Govoreći o svojoj posvećenosti i motivaciji sa kojom su ulazile u svet biznisa, naše gošće sigurno su mnoge od prisutnih motivisale da prebrode svoje strahove i uplove u preduzetničke vode. Katarina je za kraj iskoristila priliku da učesnice zamoli da pokušaju da se vrate u vreme kada su tek počinjale svoje poslovne poduhvate i da pošalju neku poruku toj mladoj osobi, koja je u sebi nosila brojne strahove i nesigurnosti.

Po završetku panela smo pristupili kratkom izvlačenju nagrada koje smo pripremili za sve prisutne u saradnji sa našim prijateljima: VisHealth, Ćirikovački Hairstyle, Plesni klub Vračar, Candy Universe, Selfi muzej i RTW turističkom agencijom.

Ostatak večeri uživali smo u opuštenom networking-u u prijatnom ambijentu restorana Lava Nova.