Projekti

Meet & Match

					

Meet&Match predstavlja projekat čiji je primarni cilj uspostavljanje saradnje između najboljih scale-up startup-a i velikih domaćih i svetskih korporacija.

Udruženje mladih privrednika Srbije od 2015. godine aktivno učestvuje u realizaciji ovog projekta, kao lokalni parnter EIT Digital-a. Obzirom na to da Srbija zaostaje u uspešnoj komercijalizaciji inovacija, ideja organizovanja ove vrste događaja je pomoć najboljim startup-ima u pronalasku partnera, odnosno velikih kompanija, zainteresovanih za usluge koje oni nude, kako bi se omogućio njihov dalji rast i razvoj.

Evropske korporacije intenzivno tragaju za prilikama da razviju postojeća i pristupe novim tržištima kroz strateška partnerstva sa perspektivnim startap kompanijama. Region jugoistočne Evrope je odavno poznat po značajnoj R&D akvitnosti, ali zaostaje u uspešnoj komercijalizaciji inovacija. Najuspešniji startapi sa ovih prostora već su globalni partneri velikih korporacija, dok veliki broj dobrih ideja traži priliku da se predstavi i pronađe partnere za dalji rast.

Meet & Match je regionalni projekat koji ima za cilj da poveže najbolje startape iz regiona sa velikim evropskim korporacijama. Na događajima u Beogradu, Osjeku, Sarajevu i Mostaru, takmičari imaju priliku da predstave svoje startape i obezbede učešće na završnom događaju u Ljubljani.