Projekti

Osvoji svoju firmu

					

U cilju da mladima u Srbiji približi preduzetništvo kao mogući izbor karijere i pomogne im da pokrenu sopstveni biznis, odlučili smo da u 2020. godini nastavimo predstavljanjem potpuno novog projekta pod nazivom “Osvoji svoju firmu”. Projekat je namenjen svim mladim ljudima koji žele da svoje ideje sprovedu u delo i upuste se u preduzetničke vode. Na ovaj način želimo da podržimo inovativne mlade ljude i pokažemo im da vođenje firme odavno nije rezervisano samo za iskusne, već da sa dobrom idejom i posvećenim radom i oni mogu započeti svoj lični preduzetnički poduhvat.


Prijave za učešće na projektu otvorene su za timove sačinjene od dvoje do petoro mladih, između 18 i 30 godina, koji su spremni da posvećeno i vredno rade na razvijanju svoje poslovne ideje. Učesnike će kroz 5 nedelja programa (u periodu od 21.3. Do 25.4.) voditi ugledni predstavnici srpske privrede, koji će ih stručno i kroz deljenje sopstvenih iskustava voditi na putu ka realizaciji ideje. Nakon završetka edukacije, timovi će imati dve nedelje da se pripreme za veliko finale projekta kada će biti izabran pobednički tim takmičenja koji će dobiti priliku da “osvoje svoju firmu”.  


Kako edukacija predstavlja značajan deo dosadašnjeg rada Udruženja, uključivanje u projekat “Osvoji svoju firmu” će učesnicima pružiti prvenstveno znanja i veštine koja se ne mogu steći kroz formalni sistem obrazovanja, a potrebna su im prilikom pokretanja i vođenja biznisa. Edukativni deo programa obuhvata deset radionica koje imaju za cilj da približe učesnicima glavne izazove preduzetništva i pomognu im da se pripreme za izazove i zadovoljstva koje preduzetništvo nosi sa sobom.


Učešće na projektu “Osvoji svoju firmu” pruža:

- 25 sati edukacije na teme iz oblasti ključnih za vođenje biznisa:

- Šta su Soft skills i zbog čega one mogu biti od presudnog značaja za vođenje biznisa

- Postavljanje osnova budućeg biznisa i kreiranje biznis modela

- Put do MVP (minimum viable product)

- Upoznavanje sa modelima i kanalima prodaje prilikom izlaska na tržište

- Savladavanje prodajnih veština

- PR i marketing

- Vođenje poslovne administracije

- Upravljanje finansijama

- Kreiranje biznis plana

Simulacije i priliku da se stečeno teorijsko znanje primeni na realnim primerima,

Rad sa iskusnim predavačima, priznatim ekspertima iz pomenutih oblasti,

Mentorstvo predavača/preduzetnika tokom trajanja projekta,

Umrežavanje sa ambicioznim mladima i iskusnim preduzetnicima.


U saradnji sa našim partnerima i prijateljima projekta, pobedničkom timu sleduje nagrada u vidu:

- Osnivanje i registraciju firme,

- Mentorstva predavača na projektu koji će im stajati na raspolaganju u narednim mesecima i pružati im podršku na početku poslovanja,

- Godinu dana besplatnog članstva u Udruženju mladih privrednika Srbije koji će im pružiti priliku da budu u toku sa svim privrednim događajima u zemlji i regionu, kao i učešće u benefit programu UMPS-a

- Korišćenje coworking prostora Impact Hub-a u periodu od 6 meseci za čitav tim,

- Konsultacije za marketing, brending i komunikaciju,

- Pravne konsultacije,

- Knjiženje poslovnih dokumenata u odgovarajućem softveru, usluge poreskog savetovanja i usluge obračuna zarada.

Projekat je podržan od strane Sekretarijata za privredu grada Beograda, kao i prijatelja projekta - consulting agencije Capernaum d.o.o, coworking prostora Impact Hub Belgrade, marketinške agencije Infinite media Group, brending agencije DIMIS, turističke agencije RTW, kreativne agencije Nura, i drgih.

Prijave za učešće su otvorene, možete se prijaviti popunjavanjem forme na ovom linku.

Pratite nas na društvenim mrežama (Facebook, Instagram), kako biste bili u toku sa svim aktuelnostima na projektu, saznali više o temama radionica i upoznali predavače. Za dodatne informacije o projektu “Osvoji svoju firmu” možete nam pisati na osf@umps.rs.