Po prvi put u Srbiji takmičenje za startape “Ring Srbija“

Udruženje mladih privrednika Srbije u saradnji sa Erasmus Centrom za preduzetništvo u Holandiji, ove godine po prvi put u Srbiji, organizuje takmičenje Ring Srbija u sklopu globalnog projekta „Get in the Ring“ (GITR). Prerastajući granice lokalnog takmičenja, GITR, danas predstavlja najveću globalnu platformu za obećavajuće startape za prikupljanje finansijskih sredstava.

Kriterijum za prijavu:
   * Startap ne postoji duže od 5 godina
   * Preduzetnik govori engleski jezik
   * Investicija potrebna za razvoj startapa do 1.000.000€
   * Veliki potencijal rasta na globalnom tržištu

Ring Srbija ima za cilj da pomogne startapima da kroz mentorsvo, umrežavanje i lakši pristup neophodnim finansijskim sredstvima postanu brzorastuće kompanije. Srbija je jedna od preko pedeset zemalja koja ima priliku da pošalje svog predstavnika u Roterdam, na finalno takmičenje, koje će se održati 21. novembra, tokom Svetske nedelje preduzetništva. Od preko 2000 startapa na globalnom nivou, najboljih 8 će se nadmetati za glavnu nagradu u vrednosti od milion evra.

Prijava će biti organizovana preko sajta www.ringsrbija.com i trajaće od 18. avgusta 2014. godine do 30. septembra 2014. godine, nakon čega će žiri najbolje pozvati u srpski ring. Preliminarnu selekciju ce vršiti Branislav Nikolić, mladi preduzetnik iz Holandije i učesnik Erasmusovog Programa za preduzetništvo. Finalno ocenivanje biznis planova i startapa će vršiti panel domaćih sudija uz podršku Erasmusovog Centra za preduzetništvo u Holandiji, a 10 najboljih će se nadmetati 15. oktobra 2014. godine, u Starom dvoru za mesto u regionalnom finalu, a zatim i u finalu, u Roterdamu.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Lekić Lazara na koordinator@umps.rs

29.03.2018.