UMPS radionica: "Šta bi izvršni direktor trebalo da zna o finansijskim izveštajima"

Udruženje mladih privrednika Srbije, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, organizuje radionicu na temu "Šta je to što bi izvšni direktor trebalo da zna o finansijskim izveštajima". Radionica će se održati 3. aprila, u prostorijama Privredne komore Srbije, Resavska 15 (sala 2) sa početkom u 12h.

Radionicu će voditi Gordana Matović, direktorka i vlasnica kompanije GM konsalting.

Upravljanje biznisom predstavlja veliki izazov, a odluka koje danas donosite u velikoj meri određuju budućnost i smer u kojem će se Vaše poslovanje kretati. Zato je neophodno, da se odluke donose na racionalnoj osnovi uvažavajući mnogobrojne rizike i realno stanje u kojem se preduzeće nalazi.

Osnovna informaciona osnova za donošenje odluka jesu finansijskii zveštaji, koje morate razumeti. Knjigovođa može efikasno sastaviti finansijske izveštaje ali menadžer mora znati da dobijene podatke protumači kako bi mogao da donese najbolje odluke.

Na radionici „Šta bi izvršni direktor trebalo da zna o finansijskim izveštajima“ naučićete:

• Osnove Bilansa stanja, Bilansa uspeha i novčanih tokova
• Kako koristiti finansijske izveštaje za donošenje poslovnih odluka
• Kako da kontrološete likvidnost, profitabilnost i neto obrtni kapital

O predavaču:
Uz formalno master obrazovanje iz ekonomije, poseduje i diplomu Forenzičkog knjigovođe sa Brentwood koledža u UK, kao i veliki broj specijalizacija iz oblasti biznis dijagnostike, procene klijentovih potreba i procene finansijskog stanja i marketing strategija. Ima veliko iskustvo u pripremi metodologije procene i sprovođenju procene poslovnih performansi i kapaciteta kompanija, kao i u pružanju konsultantskih usluga i praktične asistencije MSP-u radi njihovog daljeg rasta i razvoja. Kao konsultant za strateški menadžmet, sa fokusom na strategiju, biznis planiranje, razvoj međunarodnog biznisa, marketing strategije i unapređenje performansi, ona je uspešno sprovela konsultantske i trening programe za mnoge različite klijente: EBRD, OSCE, USAID, DAI, privredne komore, razvojne agencije i MSP. CMC-Sertifikovani menadžment konsultant sa više od 15 godina iskustva u menadžment konsaltingu, ovlašćeni računovođa, sudski veštak za poslovne finansije, Detektiv prevara u kompanijama, trener, mentor i procenitelj za CMC sertifikaciju, kao i Master trener za MBT simulacije biznisa.

Za radionicu se možete prijaviti popunjavanjem formulara na linku.
Broj mesta je ograničen.

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Lekić Lazara na koordinator@umps.rs ili 060/655-98-16

29.03.2018.